Tracon X

NCC-karsinta - ohjeet ja lisätiedot

Tiivistelmä

NCC-karsinta on yksilökilpailu, jonka voittaja edustaa Suomea Nordic Cosplay Championship –finaalissa. Finaali järjestetään kesällä 2016 NärCon-tapahtumassa, Ruotsin Linköpingissä.

Traconin NCC-karsinta on ensimmäinen Suomen karsintatapahtumista. Muista karsinnoista ilmoitetaan myöhemmin eri tapahtumien yhteydessä.

Perustiedot NCC-karsinnasta

 • Kilpailupäivä on sunnuntai. Tarkat aikataulut löydät sääntösivulta.
 • Kilpailusuoritukseen kuuluu läsnäolevaksi ilmoittautuminen, valokuvaus, esituomarointi sekä esitys lavaohjelmassa.
 • Kilpailu on yksilökilpailu, jossa arvioidaan pukua, esitystä ja uskollisuutta lähdeteokselle.
 • Esityksen minimipituus on 1 minuuttia 30 sekuntia, maksimipituus on 3 minuuttia.
 • Puvun on oltava itse tehty, joskin pienimuotoinen tuttavan tai perheenjäsenen avustus puvun teossa on sallittua. Valmiina ostettuja tai mittatilauspukuja ei hyväksytä.
 • Kilpailijan tulee tehdä ja toimittaa taustanauha sähköisessä muodossa järjestäjille. Taustanauhaan kuuluu sekä musiikki että mahdollinen dialogi. Dialogin suositeltava kieli on englanti.
 • Lavalle on sallittua tuoda lavasteproppeja, ja erikoisvalaistusta voi halutessaan käyttää. Valopyynnöt ja -suunnitelmat on toimitettava järjestäjille taustanauhan yhteydessä. Ks. lavan valaistus. Propeista tulee myös tehdä selvitys etukäteen, ks. lavan tiedot ja propit
 • .
 • Kisapuvun tulee olla fiktiivisestä, julkaistusta lähteestä. Maarajoituksia ei ole. Omat hahmot ja original designit eivät ole sallittuja.
 • Voittaja edustaa Suomea seuraavan kesän Nordic Cosplay Championship –kisassa.
 • Osallistujien on oltava täysi-ikäisiä kesäkuun loppuun 2016 mennessä. Rajoituksen syynä on voittajien Ruotsin matka. Järjestäjät eivät kata huoltajien matkakuluja.
 • Osallistujilta odotetaan tyydyttävää englannin kielen taitoa. Kielitaito ei vaikuta tuomarointiin tai sijoitukseen, mutta finalistien odotetaan pystyvän kommunikoimaan sujuvasti englanniksi.
 • Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon tällä sivulla mainittujen aikarajojen puitteissa. Osallistumispaikkojen määrä on rajallinen.
 • Osallistujat saavat tapahtumaan sunnuntain pääsylipun, jonka voi päivittää koko viikonlopun rannekkeeksi ovella päivälipun hinnalla.

Viralliset säännöt

Traconin NCC-karsinnassa käytetään NCC-finaalin vuoden 2015 sääntöjä. Muutokset sääntöihin ennen seuraavaa kesää ovat mahdollisia, ja finalisteille ilmoitetaan muuttuneista säännöistä.

Karsintaan osallistuvia suositellaan tutustumaan sääntöihin huolella.

Guidelines for 2015 Nordic Cosplay Championship

Edustus ja kisamatka

Traconissa valittavat finalistit edustavat Suomea sekä itse NCC-kilpailussa että ennen sitä, vieraillessaan muissa tapahtumissa tai mediassa. Finalisteilta odotetaan hyvää yhteistyökykyä ja diplomaattisia taitoja, sekä positiivista henkeä. Cosplayn tulisi näkyä finalistien toimesta positiivisena harrastuksena. Kisamatkalla kisaajien odotetaan osallistuvan reippaasti NärConissa heille järjestettävään ohjelmaan, ja tulevan sujuvasti toimeen muiden kisaajien kanssa, ja noudattavan järjestäjien ohjeita.

Koko Suomen NCC-joukkueen mukaan lähtee Suomen järjestäjien edustaja. Hän toimii kisaajien yhteyshenkilönä ennen kisaa. Kisaajat saavat ottaa mukaan yhden avustajan, jonka on maksettava omat matkakulunsa. Kisaajille ja avustajille tarjotaan NärConin puolesta lattiamajoitus. Kisaajien matkakulut Ruotsiin katetaan finaalin järjestäjien toimesta, mukaanlukien esityksessä käytettävien proppien aiheuttamat ylimääräiset kulut kohtuuden rajoissa. NärCon tarjoaa kisaajilleen myös ruokalipukkeita koko matkan ajalle, mutta muut kulut (mukaan lukien osa ruokakuluista) on kisaajien katettava itse.

Kisaajat saavat lisätietoa osallistumisesta ja muista NCC:hen liittyvistä asioista suoraan Suomen järjestäjien edustajalta ja Traconin cosplaytiimiltä osoitteesta cosplay(ät)tracon.fi.

Lavaharjoitukset

Tapahtumapäivänä jokaisella osallistujalla on mahdollisuus käydä läpi esitys valojen ja äänien kera varsinaisella kisalavalla ennen kilpailua. Aikataulut ovat erittäin tiukkoja, joten omaa määriteltyä harjoitusaikaa on noudatettava tarkkaan.

Takaisin Tracon X -sääntöihin

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers