Kitacon II

Kitacon II logo

Cosplay-kisan säännöt

Sisällysluettelo

Tiivistelmä

Kitaconissa järjestetään kaikille halukkaille avoin cosplay-pukukilpailu, jossa on omat kategoriansa yksin ja ryhmässä osallistuville. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio, elokuvat, tv-sarjat ja pelit kautta maailman. Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Kisatapahtumassa tuomaristo valitsee kummastakin kategoriasta voittajat.

Takaisin sisällysluetteloon

Aikataulu

Aikataulu ennen tapahtumapäivää.

 • 14.4.2010 klo 15.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun avataan.
 • 2.5.2010 klo 18.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun suljetaan. Ilmoittautuminen voidaan sulkea jo aiemmin, mikäli osallistujamäärän katto tulee vastaan.

Aikataulu tapahtumapäivänä, 15.5.2010

 • 15.00 - 17.00 - Kilpailijoiden ilmoittautuminen ja kuvaus yhdessä yleisen kuvauspalvelun kanssa. Kaikkien kilpailuun hyväksyttyjien osallistujien tulee ilmoittautua tapahtumapaikalle klo 17.00 mennessä tai ilmoittautuminen raukeaa. Ilmoittautumisen ja kuvauksen jälkeen kilpailijat voivat liikkua vapaasti tapahtuma-alueella.
 • 17.15 - Kilpailijoiden tulee ilmoittautua Teatterisaliin kilpailua varten.
 • 17.30 - Ovet avataan yleisölle. Kilpailu alkaa heti yleisön päästyä sisään.
 • 18.30 - Kilpailu päättyy arviolta viimeistään klo 18.30.

Kilpailun kulku tapahtumapäivänä

Kilpailu alkaa, kun yleisö on päässyt saliin sisälle. Juontajat esittelevät yksilökilpailijat, jotka saapuvat salin etuosaan yksi kerrallaan. Tämän jälkeen kilpailijat siirtyvät istumaan eturiveihin. Mikäli puku ei salli istumista, kilpailija voi myös siirtyä salin reunaan.

Kun kaikki yksilökilpailijat ovat esittäytyneet, pyydetään heidät vielä salin etuosaan ryhmäkuvaa varten. Tämän jälkeen on ryhmäkisaajien vuoro, jotka tulevat myöskin ryhmä kerrallaan lavalle, jonka jälkeen kaikki ryhmät tulevat vielä kerran yhteiseen ryhmäkuvaan.

Tämän jälkeen tuomaristo vetäytyy pohdiskelemaan tuloksia. Välissä on mahdollisesti tauko-ohjelmaa. Lopuksi julkistetaan voittajat.

Takaisin sisällysluetteloon

Tapahtumapaikka

Kilpailu järjestetään Kemin kulttuurikeskuksessa, osoitteessa Marina Takalon katu 3.

Ilmoittautuminen ja kuvauspiste toimivat samalla yleisenä kuvauspisteenä. Paikka on lähellä aulatiloja ja sinne on opasteita.

Kilpailu pidetään teatterisalissa.

Rajoitukset ja muut kilpailun perustiedot

Yksilökategoria on yhden hengen pukukilpailu, jossa kilpaillaan ennen kaikkea puvuilla. Ryhmäkategoria on 2-15 hengen ryhmäkilpailu, jossa kilpaillaan pukujen lisäksi esiintymisellä. Ryhmän pukujen tulee olla samasta lähteestä, eli kaikkien ryhmän pukujen on oltava samasta teoksesta.

Yksilökategoriassa lava-aikaa on korkeintaan 30 sekuntia per osallistuja. Ryhmäkisassa aikaraja on 5 minuuttia esitystä kohti.

Takaisin sisällysluetteloon

Sallitut puvun aiheet

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä.

 • sarjakuva lähdemaasta riippumatta
 • animaatio lähdemaasta riippumatta
 • konsoli- ja tietokonepelit lähdemaasta riippumatta
 • tv-sarjat ja elokuvat lähdemaasta riippumatta
 • japanilaiset muusikot ja muut esiintyvät taiteilijat

Takaisin sisällysluetteloon

Lähdekuva

Kilpailun osallistujat voivat toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuvan, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat käyttävät. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön. Lähdekuvan toimittaminen ei ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa.

Ryhmäkategoriassa lähdekuvassa tulee näkyä kaikki esitettävät hahmot.

Takaisin sisällysluetteloon

Osallistujien kunniakirjat

Kisan osallistujat saavat kunniakirjan kilpailusta mukaansa. Ryhmäkategoriassa kunniakirjoja annetaan 2 kpl jokaista ryhmää kohti.

Takaisin sisällysluetteloon

Taustamusiikki

Ryhmäkategorian osallistujat voivat halutessaan toimittaa ryhmänsä esitystä varten taustamusiikin. Taustamusiikki on toimitettava MP3-tiedostona. Ohjeet musiikin lähettämiseen on toimitettu ryhmäkisaajille. Aiheesta on tarjolla myös hyvä ohje, joka kannattaa ehdottomasti lukea tarkkaan.

Yksilökategoriassa soitetaan järjestäjien valitsemaa taustamusiikkia yhtenäisesti koko kisaosuuden ajan.

Takaisin sisällysluetteloon

Voittajien valinta ja palkinnot

Kilpailussa on mukana tuomaristo, joka valitsee haluamansa määrän voittajia tai kunniamaininnan saajia kummastakin kategoriasta. Palkinnot jaetaan kisan lopussa paikan päällä.

Takaisin sisällysluetteloon

Liitteet

Liitteissä selvennetään yksityiskohtaisesti kilpailun osallistujien henkilötietojen käsittelyä. Nyrkkisääntö on, että henkilötietoja käsitellään erittäin luottamuksellisesti, vain järjestäjien toimesta, eikä osallistujien tietoja luovuteta edelleen.

Takaisin sisällysluetteloon

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers